Tämä auto liikkuu vedellä, ilmalla ja alumiinilla

08.04, 2013

Sähköautojen toimintasädeongelmaan saattaa tulla lähivuosina ratkaisu Israelista. Sikäläinen Phinergy-yhtiö on sopinut alumiini-ilma-akkujen sarjatuotannon aloittamisesta vuonna 2017.

Katso videolta, kuinka yli 1500 kilometrin toimintasäteellä kulkeva sähköauto toimii. Videon on tehnyt uutiskanava Bloomberg. Phinergyn alumiini-ilma-akku on siis jo testattavana, ja se tallentaa energiaa jopa yli 1500 kilometrin (1 000 mailia) matkalle.

Verkkolehti Greencarreports kertoo, että Phinergyn toimitusjohtaja Aviv Tzidon on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan Phinergy toimittaa ”globaalille autonvalmistajalle” sarjatuotantoon riittäviä määriä akkuja vuodesta 2017 alkaen. Autonvalmistajan nimeä ei paljasteta. Bloombergin toimittaja Elliott Gotkine ajaa videolla Citroen C1 minisähköautolla, jonka takatilaan on asennettu Phinergyn akkujärjestelmä. Bloombergin mukaan Gotkine oli ensimmäinen toimittaja, joka pääsi testaamaan prototyyppiä.

 

Ajankohtaista