Sähköä liikenteessä tapahtuma

22.04, 2013

WintEVE hankkeen toimijat Centria TKI, Oulun Yliopisto ja Osuuskauppa Arina järjestivät Sähköä liikenteessä tapahtuman Tupoksen ABC:lla, Lauantaina 13.4. klo 11-17. Tapahtuma oli WintEVE hankkeen kevään päätapahtuma ja koko Suomenkin  mittakaavassa merkittävä sähköisten ajoneuvojen yhteiskokoontuminen.

 

image1image2

 

 

 

 

 

 

 

Vaikka ilma oli hieman viileä ja harmaa, liikkeellä oli paljon väkeä ja sähköisistä ajoneuvoista kiinnostuneita. Centrian ja Oulun ammattikorkeakoulu asiantuntijat tarjosivat koeajoja paikalla käyneille ihmisille, ja jakoivat samalla tärkeää tietoa esillä olleista ajoneuvoista, ja kysymyksistä liityen ajoneuvojen käytettävyyteen ja teknisiin tietoihin. Oulun Yliopisto toteutti ABC:n työntekijöiden avustamana palvelukartoitusta asiakaskyselyllä, jonka tarkoituksena oli selvittää mm. minkälaisia uusia palveluita liikenneasemien tulisi tarjota tulevaisuudessa sähköisten ajoneuvojen omistajille esim. ajoneuvon latauksen yhteydessä ja minkälaisia toiveita ja haluja syntyy sähköisten ajoneuvojen yleistyessä. Kyselylomakkeita saatiin kerättyä tarpeellinen määrä ja kerättyjä palautteita on ryhdytty heti analysoimaan.

 

Paikalla oli runsaasti erilaisia sähköajoneuvoja, kuten:

 

  • Rinta-Joupin autoliikkeen ja Herrforsin Opel Amperat
  • Pörhön ja Centrian Nissan Leafit
  • Delta auton Mitsubishi iMiev
  • Oulun seudun sähkön Citroën C-Zero
  • Oulun ammattikorkeakoulun Toyota Prius sekä Hilux- sähkötyökone
  • RAMKin sähkömoottorikelkka e-Sled (www.esled.fi)
  • e-maxin Gocycle-pyörä sekä sähköskootteri (www.e-max.fi)
  • Elmotionin crossi- ja moottoripyörät (www.elmotion.fi)
  • AMC-motorsin sähköpyöriä (www.amcmotors.fi)
  • Satmaticin ja Enston lataustolpat

 

Varsinkin lasten ja nuorten parissa sähkötoimiset crossi-   ja moottoripyörät herättivät positiivista mielenkiintoa. Lisäksi sähköpolkupyörät olivat aktiivisessa koekäytössä ympäri ABC:n aluetta.

image3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtuma oli erittäin onnistunut ja pääsimme hankkeessa asettamiimme tavoitteisiin niin koeajojen kuin myös palvelukartoitustenkin osalta. Kiitokset kaikille tapahtuman järjestelyihin ja tapahtuman toteutukseen osallistuneille.

 

Terveisin Sakari Nokela ja WintEVE tiimi

Ajankohtaista