Kolme päivää sähköllä: arkitestissä Mitsubishi i-MiEV

08.05, 2013

Kolmen päivän arkiajot Mitsubishi i-MiEV -sähköautolla sujuivat paremmin kuin olin odottanut. Askarrutti ensin, miten talvikelillä pärjää tällaisella pienellä takavetoisella, ja ennen kaikkea – riittääkö virtaa?

Mitsubishi i-MiEV on akkujensa vuoksi painava. Mikä parasta, painopiste on matalalla ja sähkömoottori ja muuntajat ovat vetävien takapyörien päällä. Ajonvakautusjärjestelmä huolehtii pidon vaihteluista. Huolimatta talvikelistä, pääkaupunkiseudun polanteisista asuntokaduista ja paisuneista lumikinoksista, i-MiEVillä pärjäsi hienosti. Vaihteettomuus ja äänettömyys ovat luksusta. Kaupunkiautoksi suunniteltu i-Miev toimii kapeutensa, ketteryytensä, suurten ikkunapintojensa ja kiihtyvyytensä vuoksi parhaiten city-elämän sykkeessä.

Mitsubishi iMiEV

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää: deltamotorgroup.fi

 

Ajankohtaista