Daimler uskoo sähköautoihin

23.10, 2013

Euroopan viidenneksi suurin autonvalmistaja Daimler AG ei näe tulevaisuudesssa vaihtoehtoja sähköautoille. Mercedes-Benz -brändistään parhaiten tunnetun yhtiön arvion mukaan vuoteen 2050 mennessä 95 prosenttia maailman autoista liikuttaa sähkömoottori. Ainoa kysymysmerkki on se, kuinka suuri osa noista sähkömoottoreista saa virtansa akuista ja kuinka suuri osa polttokennoista.

Daimlerin sähköautokehityksestä vastaava johtaja Volker Störkmann perustelee yhtiönsä tulevaisuuden visiota useilla tekijöillä, joista monet eivät ole tulevaisuutta, vaan tätä päivää.

- Väestön kasvu lisää liikkumisen tarvetta. Samaan aikaan huoli ympäristöstä on lisääntynyt. Ilmaston lämpenemistä edistäviä hiilidioksidipäästöjä pitää  vähentää, tohtori Störkmann luettelee perusteita sille, miksi sähköinen liikkuminen on oikea vaihtoehto.

- Ei pidä unohtaa myöskään fossiilisten polttoaineiden, etenkiin öljyn, rajallista määrää.

Lue lisää täältä.

Ajankohtaista