Sähköä liikenteessä Limingantullissa

06.11, 2013

WintEVE-hankkeen toimijat Centria TKI, Oulun Yliopisto ja Osuuskauppa Arina järjestivät toisen Sähköä liikenteessä –tapahtuman Limingantullin ABC-asemalla Oulussa torstaina 31.10.2013 klo 11-20. Tapahtuma oli ajoitettu samalle päivälle Limingantullin Prisman laajennuksen avajaisten kanssa ja se oli jatkoa keväällä Tupoksen ABC:lla järjestetylle vastaavalle tapahtumalle, sillä erotuksella, että nyt keskityttiin vain sähköautoihin. Muita sähköisiä ajoneuvoja ei ollut mukana.

Ilma suosi tapahtumaa pysymällä poutaisena ja aamupäivän ja alkuiltapäivän osalta jopa aurinkoisena. Vaikka lämpötila ei ollut korkeimmillaan kuin n. +5 C° ja pieni viima tuntui koko päivän, ei ne itse tapahtumaa häirinneet mitenkään.

WP_20131031_004  WP_20131031_009

Centrian asiantuntijat, joukossaan neljä sähkötekniikan insinööriopiskelijaa Centria ammattikorkeakoulusta: Jani Lappalainen, Tero Ylitalo, Jaakko Sarpola ja Jesse Honkakoski, kertoivat kiinnostuneille sähköautoihin ja –autoiluun liittyvää tietoa sekä tarjosivat koeajoja halukkaille.

Oulun yliopiston edustajat olivat paikalla suoritamassa palvelukartoitusta asiakaskyselyllä pääosin sähköautoilla ajaneille. Kyselyn tarkoitus oli mm. selvittää millaisia palveluja liikenneasemien tulisi tarjota tulevaisuudessa sähköautojen omistajille, esim. ajoneuvon latauksen yhteydessä. Kyselylomakkeita saatiin kerättyä  49 kpl. Kerättyjä palautteita on ryhdytty analysoimaan. Kyselyiden vähäisempää määrää edelliseen tapahtumaan verrattuna selittää osaltaan se, että tapahtumapaikan sijainti oli hieman syrjässä parkkialueen laidalla. Tärkeämpi syy on kuitenkin se, että kyselyt tehtiin vain sähköautoja koeajaneille, kun taas Tupoksella myös koeajoja tekemättömille suoritettiin samoja kyselyjä.

WP_20131031_012  WP_20131031_015

Monet koeajajat kokeilivat useampaa erilaista sähköautoa ja kiittelivät sitä, että tähän oli mahdollisuus. Lisäksi monta perhettä pienine lapsineen kävi tutustumassa ja koeajamassakin autoja.

Paikalla oli kaikkiaan viisi täyssähköautoa ja kaksi ladattavaa hybridisähköautoa:

-  Rinta-Joupin Autoliikkeen ja Herrforssin Opel Ampera (hybridit)

-  Pörhön ja Centrian Nissan Leafit

-  Delta Auton Mitsubishi i-MiEV

-  Oulun Seudun Sähkön ja Vehon Citroen C-Zerot

WP_20131031_005  WP_20131031_001

Tapahtuma oli kaikkiaan onnistunut. Myös ABC:n saama palaute ihmisiltä oli hyvä: olivat tyytyväisiä koeajomahdollisuuteen ja yllättyneitäkin siitä. Kokemukset koeajajien joukossa olivat pääosin hyvin myönteiset  ja tunnelma positiivinen ajon jälkeen.

Sähköautotapahtuman kanssa samaan aikaan alueella oli myös tuulilasinpesunestettä tarjolla autojen tankkaajille ja lisäksi mahdollisuus renkaiden kunnon tarkastukseen ja rengassarjan arvontaan osallistumiseen. Kaikkiaan polttoainetankkaajia oli tuplasti liikkeellä normaalin verrattuna ja lasinpesunestekanistereita jaettiin liki 1000 kpl. Rengassarjan voitti Pekka Vuori ja arvonnan suoritti ABC Haukiputaan henkilökunta.

Kiitos kaikille tapahtuman järjestelyihin ja toteutukseen osallistuneille!

Terveisin WintEVE-tiimi

 

 

Ajankohtaista